Rundtur fra Solvika om Middagskollane og Blåfjell

Publisert av privatperson

Rundtur fra Solvika om Middagskollane og Blåfjell

Dette er en fin rundtur som tar deg innom et variert terreng og endel høydemeter. Du starter turen i Solvika og setter kursen mot Middagskollane, det er blåmerket og tydelig skiltet underveis!

Første delen går delevis på sti og kjerrevei før siste biten opp mot toppen av Siljan skisenter. Typisk granskogsterreng på veien opp men ettersom du kommer litt lenger opp i høyden sklir terrenget over til mer fjell og glissen og spredt furuskog. Litt før selve platået på Middagskollane er det skiltet en liten avstikker som tar deg ut til et utkiktspunkt. Denne avstikkeren burde du prioritere da den gir fin utsikt og her passer det også med en lenger pause og kanskje en matbit og litt kaffe?

Når du setter kursen tilbake mot hovedstien igjen så er det kort vei opp til selve topp platået på Middagskollane. Platået bester i en blanding av myr og fjellknauser og er lettgått. Turen ned på andre siden er endel brattere og mer ulendt en veien opp fra sørsiden. Det er ganske kjappe høydemetere i starten men det blir litt gjevnere nedstigning etterhvert. Halveis nede så kommer du inn i et flott skogsterreng med granskog som har lange stammer uten kvist - meget fint! Til slutt kommer du ned til Havretjern og her er det skiltet videre mot Blåfjell.

Følg på rundt vestsiden av vannet så kommer du etterhvert ut i litt åpent terreng og et gammelt hogstfelt. Følg blåmerkene gjennom feltet og vær oppmerksom på å ta av stien opp til blåfjell som er skiltet (Sør-Øst) og opp langs ryggen. Oppe på selve blåfjell ryggen blir du bellønnet med et første utkiktspunkt mot skien, skikkelig panorama! Men du er fortsatt ikke helt på toppen, rusler du videre opp til høysete punktet så finner du hoovedtoppen med en stor varde og benker!

Følg så skilting videre ned mo Solvika, det er to ruter til Solvika og begge rutene samles sammen i bunnen igjen av blåfjell. Nå kommer du etterhvert ned til Heivannet igjen som du følger rundt og inn i Solvika igjen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Solvika ligger rett ved fylkesvei 32 og er umulig og unngå. Mellom Siljan og Skien. Turstien finner du ved å følge Heivannet rundt på nordsiden forbi "badestranden" og campingen.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.