Topptur til Ravnåstippen i Vennesla

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  3,1 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - nov
Innledning

Flott og ganske enkel topptur fordi den er såpass kort. Men den er bratt og derfor ikke egnet for de aller minste. Det er en fin eikeskog som er et syn i seg selv og utsikten fra Ravnåstippen må rett og slett oppleves. Det er gode stier. De fleste velger nok å gå opp og ned fra den nordlige parkeringsplassen, men det er en fin runde som er beskrevet her.

Geocatching i nærheten, sjekk lenke.

Stibeskrivelse

Se under "Adkomst". Gå inn veien inntil flotte kråkeslott huset som ligger under heia i sørenden av jordet og følg stien oppover lia slik kartet viser. Her er det innmark med beitende sauer og kyr, så ta hensyn og gå enten i kanten av jordene eller utenfor sesong.

Det er viktig å finne rett vei opp i lia. Passer huset på din høyre side og følg veien forbi sauegjerdet. Hold til høyre slik at du kommer på jordet bak huset. I øvre del av jordet finner du en flott gammel skauvei som følger bekken bratt oppover lia der eiketrær står tett.

Når du har gått oppover bakken noen hundre meter tar du stikryss til høyre og går mot Ravnåstippen. Følg den tydelige skauveien. På toppen kommer du til et skogstjern der du tar veien mot høyre. Etter 400 meter er du på Ravnåstippen.

På veien tilbake går du til skogstjernet og tar da ikke til venstre der du kom fra. Gå rett frem. Følg den tydelige veien videre og hold mot høyre. Du passerer et større tjern på din venstre side og går nedover mot den asfaltere Ravnåsveien. Ta til høyre og finn tilbake til der turen startet.

Etter denne turen ble logget i ca 2014 har Ravnåstippen blitt besøkt av mange flere. Det er laget en sti så man ikke trenger å gå i retur via de to tjernene der det kan være blaut. Ta derfor sti til høyre ca 300 m fra retur tippen. Det blir tørrere og kortere tur. Så kommer du etterhvert inn på den samme gode skauveien og snart er du ved asfalt veien.

Skomagertippen er kjent sted ved den store steinen langs elva. Se lenken. Husmannsplassen Kamperhaugen ligger like før du kommer tilbake på veien.

God tur!

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør RV 9 til Mosby og videre 405 i 1 km. Ta av til venstre og kjør FV 7 mot Ravnås. Stopp der den første hengebrua går over til Kvarstein.

Adkomst med offentlig transport

Ja
Annonse

Publisert av