Ekte skautur rundt vakre Bervannet, Kristiansand

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  8,4 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Innledning

Dette er en sabla flott tur jeg kanskje har gått over 100 ganger. Rart at det fins skikkelig skogsområder med myrer og smale stier så nær sentrum. Kan gås fra flere steder, slik som Baneheia, Sykehuset, Grim og Ravnedalen..

Stibeskrivelse

Parker gjerne på sykehuset og ta den flotte stien langs elva. Ta vei til venstre og snart kommer du til p plass. Hold sti til høyre og til høyre i neste stikryss. Gå bratt opp lia og gå rett frem et par kilometer. Hele veien er løypa merket i blått. Oppå toppen deler stien seg i to, begge merket blått. Ta til venstre merket Bervann. Nå kommer du til hvitmerket løype som du følger resten av turen med to unntak.

Gå helt nedtil Bervann og følg strandlinja til du er tilbake på hvitmerket sti. Den går tett opp mot Bervann fra nå av. Etter ca 300 etter du har løpt fra Bervann i den sørlige delen, gjør den hvite løypa en sving nordover der det ligger et bitte lite tjern, motsatt av den retning en kunne forventet. Følg da stien rundt tjernet men ta til venstre rundt selve tjernet og gå så fin smal sti i sørlig retning. Etter 300 meter etter tjernet er du tilbake til den hvite løypa som du følger noen kilometer tilbake til Bånetjønn. Mange stivalg, bra med merking.

Når du etter noen kilometer kommer ned på de gode banene i Baneheia, tar du til venstre mot sykehuset der den hvite løypa går til høyre mot Bånetjønn.

På Egsjordene er det freesbee bane. God tur

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med offentlig transport

Se akt.no. Egen buss til sykehuset og Eg
Annonse