Skogstur fra Stampetjernet til Røverhula, Farshatten og Kopperudlia opp til Bjørnholen

Publisert av: Øysteins turside
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  6,7 km
 • Sesong
  Hele året

Turen starter på parkeringsplassen ved Stampetjernet. Oppe ved tjernet går stien opp til venstre og opp til en vei. Denne følges helt opp i skogkanten, ved et lite sanduttak. Her går en sti videre vestover i retning Tretjernet til det går av en sti nordover mot Røverhula, rett før ei lita myr. Etter å ha passert Røverhula blir terrenget litt brattere, men ikke uframkommelig.

Første del av turen etter Røverhula går på sti, mens resten går i terrenget til stien mot Farshatten dukker opp. Vel oppe på Farshatten er det bare å nyte utsikten. Turen ned fra åsen går baksiden, ned mot Lundertjernet og her er det litt bratt, men fortsatt ikke uframkommelig. Langs med tjernet er det litt steinete, så her må man gå forsiktig.

Fra Lundertjernet er det ut i terrenget igjen og opp Kopperudlia til stien til Frognerhytta kommer til syne og følger den først til hytta og så videre opp til Bjørnholen. Fra Bjørnholen går en annen sti ned Kopperudlia som ender opp nede ved østsiden av Stampetjernet.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følge fylkesvei 382, Branderudveien til Stampetjernet. Der er det meget gode parkeringsmuligheter og det er gratis parkering.

Adkomst med offentlig transport

Bussrute 335 går fra bussterminalen i Lillestrøm og til Branderud. Denne bussruten kjøres ikke i helgen.
Annonse

Publisert av

Øysteins turside