Skogstur fra Dammyra til Bæregtjernet, Agntjennslia, Kumyra, Torvmyra, Bjørnholen og Barkeplassen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  7,8 km
  5 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Apr - nov

Mye av denne turen går ute i terrenget uten stier, men fra Dammyra går en sti på skrått oppover åsen, til et gammelt gjengrodd utsiktspunkt. Derfra går en annen sti mot Vivangsmyra, men har valgt å gå langs med ytterkanten av et stort hogstfelt utenfor stien. Nærmere Bæregtjernet er en liten dal og en skråning der hvor en bekk renner ned hvor man skal gå opp for å komme til tjernet.

Fra demningen ved Bæregtjernet går turen rett inn i skogen og opp terrenget utenfor stien. Her er det et parti med fin åpen skog, litt fjell og litt bratte hellinger, før en kommer til et eldre hogstfelt. Inne i hogstfeltet går en skogsvei som ender opp ved Kumyra. Fra Kumyra er det bare noen hundre meter over til Torvmyra, hvor det fortsatt står et gammelt torvtørkehus.

Fra Torvmyra går turen nordover, først kommer Slåttemyra og deretter legges kursen i retning høyspentgata som deler skogen i to, fra Ausenfjellet til Kikut ved Glomma. Høyspentgata følges et stykke før kursen igjen legges om, i retning det vestlige Ballerudtjernet. Derfra går turen opp til Bjørnholen og tilbake om Borkedalslia og Barkeplassen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør av RV 171/Haldevegen ved Lund/Veiby, på toppen av en bakke og til venstre hvis man kommer fra Lørenfallet. Følg Bakkevegen til Huken og videre fram til skytebanen til Sørum skytterlag. Det er godt med parkeringsplasser der.

Adkomst med offentlig transport

Ja
Annonse