Skogstur fra Asakmoen til Hauglifjellet, Barnefoten og Stordalen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  4,4 km
  2 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - nov

Turen til Barnefoten er en av de mest populære turene i Asakmarka. For å komme til Barnefoten kan man gå to forskjellige stier over Hauglifjellet fra Asakmoen eller én sti som går inn ved Jekslebekken nede i Leirsund. Den østlige stien som denne turen beskriver, passerer det høyeste punktet på Hauglifjellet hvor det tidligere sto et tårn. Et tilsvarende tårn sto på Bjørnholen og Bergeråsen.

Turen starter ved skihytta på Asakmoen, langs med Flaenveien. Skiløypetraseen følges et lite stykke og stien fortsetter langs med sandtaket helt til hovedveien. På andre siden av veien er Hauglifjellet og stien går helt opp på toppen hvor det er et stiskille. Rett fram ender ved kraftstasjonen på Ausen, mens til venstre går opp til toppen og ned på andre siden. Første delen har litt tett skog, men ved Barnefoten er det lyst og åpent.

"Barnefoten er en liten forsenkning i fjellet. Selve foten ligger midt i stien på en liten bergkant, rett sør for Hauglihytta. Nordvest for det høyeste punktet på Hauglijfellet, drøyt 460 meter i luftlinje er Barnefoten."

Barnefoten ser nesten ut som en liten barnefot og alltid har noen lagt mynter der. Selve foten er skjult under en stein.

Fra Barnefoten går turen forbi Hauglihytta og ned til den gamle lysløypetraseen som går forbi Asak skole og oppover Stordalen. Ved Asak skole lå det tidligere en hoppbakke som het Varden. I dag ligger bare noen sørgelige rester av hoppet og underrenna igjen i en tett skog. På toppen av Stordalen er turen på Asakmoen igjen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Det går an å parkere ved skihytta eller langs med hovedveien der hvor stien går opp Hauglifjellet. Ingen avgiftsparkering noen av stedene.

Adkomst med offentlig transport

Ja
Annonse