Til topps på Merkespynten, 341 moh.

Publisert av: Trondhjems Turistforening
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  6,9 km
  2 timer, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Mai - sep

Turen til Merkespynten kan legges øst for Stavsjøen, over demningen og drøyt 500 meter videre langs sjøen. Like etter at du har passert en benk kommer du til et skilt med teksten "Friluftslivet i Malvik". Her tar du av til venstre fra hovedstien og følger stien som går bratt oppover kleiva mot Stavsjøfjellet. Når du kommer til toppen av kleiva deler stien seg. (Ta gjerne en avstikker til venstre opp til fine utsiktspunkter utover Stavsjøen og Trondheimsfjorden.) Stien videre mot Stavsjøfjellet og Merkespynten går til høyre oppover. Her er det ganske bratt et lite stykke før du kommer opp til selve platået hvor terrenget flater ut. Fortsett sørover mot Merkespynten som ligger omtrent der stien krysser høyspentledningen. Toppen er merket av Malvik Idrettslag, med litt historie om hvordan Merkespynten fikk navnet sitt. På tur tilbake kan du gå nordvestover til du kommer inn på stien rundt Stavsjøen. Stien går rundt sjøen og tilbake til parkeringen. NB! Går du med små barn må du være obs på at det er bratte skrenter nær stien enkelte steder på østsida av Stavsjøen. Dette gjelder ikke rundt toppen lengst sør på platået. Et tryggere alternativ kan derfor være å gå fram og tilbake til Merkespynten på vestsida av Stavsjøen.

Turvariant for deg som ønsker en lengre tur: Når du først er i området vil vi anbefale at du legger turen om Skarpåsen (315 moh.) som ligger sørvest for Merkespynten.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør til Sveberg, og ta til venstre mot Abrahallen. Der er det gode parkeringsmuligheter. Derfra er det kort vei ned til Stavsjøen som er flott tilrettelagt med tursti og fiskeplasser.

Adkomst med offentlig transport

Det går jevnlig busser langs E6 til Sveberg.