Hvamsetertjernet rundt - fra Badstudalen

Publisert av: Hvam IL 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  6,5 km
  1 time, 20 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Badstudalen er et fint utgangspunkt om du vil på tur i Hvamsåsen. For å gå rundt Hvamsetertjernet, følger du skogsbilveien mot Hvamsetra fra Badstudalen. Dette er en lett tur, ca. 1,5 km. I Hvamsetra tar du stien nordover, i retning Neskkollen, og går rundt en kilometer. Ved Skurdalsposten følger du merking mot Rolstad. Etter noen hundre meter kommer du til et stidele og der tar du ned til venstre mot nordenden av tjernet. Hvamsetertjernet er et idyllisk sted hvor man virkelig kan finne roen! Her går du over kloppene over til Ullensaker. Litt oppi bakken svinger du sørover og følger åsen helt til Trondsmyra. Omtrent halvveis er det en fin bålplass.

Ved Trondsmyra tar du stien tilbake til Hvamsetra, om Sørlia. Alle disse stedene var husmannsplasser på midten av 1800-tallet.

Etter Sørlia kommer du snart til stien som går mellom Hvamsetra og Henni. Du går til Hvamsetra og kan snart følge veien tilbake til Badstudalen.

Før du avslutter turen, bør du gå ned til tjernet. Der er det fin badeplass og et koselig sted å ta en rast.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Man kan kjøre bil til Badstudalen, parkering der. Det går også an å kjøre en liten kilometer lenger innover veien til "Rundkjøringa". Der kommer man inn på stien som går mellom Hvamsetra og Neskollen. Ved å gå et lite stykke i retning Hvamsetra, kommer man til Skurdalsposten og kan fortsette runden om tjernet som beskrevet ovenfor.
Annonse

Publisert av