Tranhaug - Skjellingshovde

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  12,2 km
  4 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Apr - okt

En av to aktuelle stier til Vesterås og Skjellingshovde. Stien har en avstikker til Åvellhaugen. Langs stien finnes informasjon om boplasser, lokale stedsnavn som Skølegginga (samlingssted for tømmer), Baksælagrana (der tømmerkjører hengte igjen baksælen til hestesælen), sted for kølbrenning og Liksteinen (der det blir sagt at de som bar døde ned fra åsen la fra seg båra på steinen mens de hvilte). Langs stien er det merket sti både til Larsheimen, Aurlundsetra og fiskestien til Øyvatnet. Fra Skjellingshovde er det mulig å fortsette ”Rotarystien” til Flesvatnet (se turen fra Flesvatnet til Skjellingshovde) der det krysses med sti til Lulivatnet/ Vestersætrene mot vest og til Tingvoldsætra/Aurlundsætra mot øst (se turen fra Aurlundsætra til Vestersætra). 

NB! NB! I i enkelte deler av stiene er det hengt opp mørkeblå bånd. Disse viser veg til elgposter, og er IKKE en del av stimerkingen. Stimerkingen er malt i mellombå (DNTs) farge på steiner og trær.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følg riksvei 245 fra Dokka i retning Bjoneroa i ca 8 km til du kommer til Tranhaug. Ta av liten veg til høyre ved et rødt uthus. På veggen her starter merkingen. Parkering kan skje ca 50 - 100 meter oppover denne vegen.

Adkomst med offentlig transport

Ja
Annonse