Rundtur Raknesvågen-Storeholmen-Fjellskålholmen

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Padletur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  9,4 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Apr - sep

Rundtur frå Osterøy Turlag sitt naust i Raknesvågen og ut i Osterfjorden. Her er et mange fine viker å ta turen innom. Turen her går rundt Store Raknesholmen og kryssar over Lonevågen til Fjellskålneset. Etter å ha runda Fjellskålholmen kan ein kryssa ytterst i Lonevågen tilbake. Ein får då et lengre opent stykke i Osterfjorden og må væra budd på litt større bølger og båttrafikk. Ynskjer ein rolegare farvatten kan ein halda lenger inn i Lonevågen også på returen. Kajakk kan lein eiga av Osterøy turlag.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Via Osterøybrua: Følg vegen (rv566) i ca 10 km til du kjem til ei rundkjøring, og ta til høgre i den (1. avkjøring, mot Lonevåg). Etter ca 800 m tek du av mot høgre (rett før den nye tunellen mot Lonevåg) og følger så denne vegen (skilta mot Raknes og Hjellvik) til Raknes. Etter å ha passert ei lita bru og innkjøringen til Raknestunet tar du til venstre inn Raknesvågen. Parker ved ein liten parkeringsplass på venstre siden av veien. Her er plass til 2-3 bilar og kort vei ned til naustet. Via ferge Breistein Valestrandsfossen: Kjør rett fram etter ferja, og ta så til venstre i ein knapp høgresving etter ca 700 meter. Følg skilta mot Raknes ca 8 km, og du kjem då til eit T-kryss (ved Hjellvik). Ta til venstre i T-krysset. Følg så vegen ca 1,5 km til Raknes. Etter å ha passert ei lita bru og innkøyringa til Raknestunet tar du til venstre inn Raknesvågen. Parker ved ein liten parkeringsplass på venstre siden av veien. Her er plass til 2-3 bilar og kort vei ned til naustet.

Adkomst med offentlig transport

Buss 211 frå Bergen eller Valestrandsfossen til Raknesvågen.
Annonse