Boknahåve

Publisert av: Haugesund Turistforening 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  11,2 km
  4 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - nov

Turen går i fin kystlynghei til fyrlykta på nordspissen av Vestre Bokn.

Vi går på sørsida av kirkegården der det er merket ”turvei” og går ca en halv time på grusveg med fin utsikt til Austre Bokn. Ved ei hvit hytte fortsetter vi rett fram opp ei bratt kneik og følger merket sti over høydedraget og gjennom en liten dal fram til Sandsvatnet. Videre på grusveg mot Breivika. Ved skilt merket Boknahåve tar vi av til høyre på sti i nordlig retning i småkupert landskap til Boknahåvstjørn. Her er det bord og benker for en pause.

Deretter går vi rundt sørsida av tjernet og fram til fyrlykta ytterst på pynten. På redskapsbua ved fyret er det bok til å skrive navnet i. Fra Boknahåve har vi flott utsikt mot Karmøy og Stokkastrand, og vi ser også både nord- og sørover Karmsundet. Det er fine svaberg for fiske på nedsida av Boknahåvstjørn.

Vi kan enten gå samme veg tilbake eller ta av ved stidele og følge den merkede stien som er skiltet Føresvik/Boknaberg og følge denne til vi kommer på gruslagt turveg. Her tar vi til høyre og kommer etter kort tid ut i grusvegen som vi startet turen på.

Det er også mulig å gå en kortere tur med start i Bornevik. Her er skilt til Boknahåve i vegkanten.

Merking/skilting: Merket veg/sti 

Gangtid: Ca 4 timer t/r 

Kart: Turkart Ryfylkeøyene Kart 10015, Haugesund

Slik kommer du deg dit

Adkomst

E 39 til Bokn. Vi tar av i Føresvik og følger skilting til kirken.

Parkering ved kirken

Annonse