Oppkjøltoppen - Austmarka

Publisert av privatperson

Oppkjøltoppen - Austmarka

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,9 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Apr - nov

Flott tur som byr på fantastisk utsikt fra Oppkjøltoppen, et fint alternativ til Dronningens utsikt. Herfra ser du Møkeren, Varalden og langt inn i Sverige. Det er en fin rasteplass på toppen.

Startpunktet ligger et par km fra E16 (Masterudvegen). Det er 1,8 km og 90 høydemeter opp til toppen, men fullt overkommelig for utrente (30-40 min). Det er bare å ta nok pauser :-)

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Kongsvinger: Kjør E16 til Masterudkrysset og ta til venstre mot Torsby. Etter 4,5 km ta til venstre inn på Homsjøvegen. Kjør 600 meter og ta til høyre på Lindbergsvegen Følg vegen i 1,7 km og parker på sidevegen som går inn til høyre. Herfra er det 1,8 km til toppen. Her står det også tre skilt: Oppkjøltoppen, Gjerstadvegen og Dragonmoen. Følg sidevegen i ca 250 meter og ta av på stien som går opp til venstre. Det er nå merket helt opp til toppen hvor det er en fin rasteplass med krakker og bord. Alternativ rute ned igjen (ca 4 km): Fortsett nordover på blåmerket sti. Etter 1,3 km tar du av ned til høyre på bred traktorveg. Det er ca 550 meter ned til Oppkjølvegen (grusveg). Ta til høyre og følg vegen drøyt 1 km til Kavlebrua (skilt på høyre side), hvor du tar av til høyre inn på skogsstien. Følg stien oppover lia. Den ender på grusvegen hvor bilen står parkert :-) God tur!
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.