Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,6 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Varen med sine 190 meter over havet og flotte utsikt er en populær topp å besøke. Først ble stedet kjent lokalt i det store boligfeltet Brattvollheia, men etter hvert som lokale ildsjeler og til slutt Tveit ILs turløypegruppe har skiltet og merket både hit og et stort løypenett videre inn på heia, har besøket økt jevnt og trutt.

Denne turen starter du ved tømmervelteplassen nesten øverst i boligområdet Brattvoll i Tveit. Her følger du skiltet og merket sti direkte til Varen. Siden du har tatt mye høyde ved å parkere så høyt i terrenget, kommer du umiddelbart inn i flott heieterreng når du går opp de første kleivene. Sommerstid er det et syn når myrene står fulle av blomstrende rome og røsslyng i en herlig miks av gule og lilla farger.

Toppen når du etter maksimalt 30 minutter og her er det flott utsikt over Tveit-bygda, Topdalselva og -fjorden.

Husk å skrive deg inn i turboka som er lagt ut på Varen.

Turen tilbake anbefaler vi at du tar via den lille runden som først går videre før den svinger tilbake i riktig retning. Da får du med deg et ypperlig utsiktspunkt et par hundre meter forbi Varen. Og du får med deg det flotte heieområdet på toppen av Lømslandsheia.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Kjør fra Kjevik i retning Birkeland på Rv. 41. I Ryenskrysset tar du av mot Vennesla og etter noen hundre meter tar du av opp til høyre opp i boligfeltet Brattvollheia. I en krapp høyresving nesten på toppen, ser du tømmervelteplassen der det er god plass til å parkere. Her starter den skiltede og merkede løypa.

Adkomst med kollektivtransport

Rute 35. Holdeplass Brattvoll Terasse eller Brattvoll platå.
Annonse