Tur til Spellmannsfjellet

Publisert av: DNT Telemark
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,5 km
  1 time, 30 minutter
 • Sesong
  Hele året

Turen til utsiktspunktet på Spellmannsfjellet starter ved parkeringsplassen ved Jambakkmyra. Følg traktorvei nordover og passer stien opp til turisthytta. Følg veien videre til du kommer til Stallane. Her er det skiltet til høyre mot Spellmannsfjellet. Du følger traktorvei til Fjellmyr.

Det kan være greit med godt fottøy når du skal passere Fjellmyr. Når du har kommet over myra slynger stien seg fint opp mot utsiktspunktet på østsiden av Spellmannsfjellet. Her har Kragerø Turistforening laget bålplass med fine sittebenker. Utsikten herfra er flott. Man ser Lille og Store Grøtvann, og i det fjerne havet utenfor Kragerø. Husk å ta med kikkerten når du tar denne turen. Skriv gjerne navnet i turboka. Turen er på 1.4 km og tar ca 25-30 min.
Det kjøres normalt ikke opp skiløype til Spellmannsfjellet, men ofte er det et opptråkket spor her på vinteren.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følg fylkesvei 256 til Kragerø Industriområde på Fikkjebakke. Her har Kragerø Turistforening en parkeringsplass. Herfra er det bomvei som fører opp til Jambakkmyra, hvor Kragerø Turistforening har en hytte. Her er det parkeringsplass. Normalt er bommen låst. På større utfartsdager, og når Kragerø Turistforening har åpent på turisthytta på Jambakkmyra, er som regel bommen åpen. Bompengene dekker brøytekostnader på vinteren.

Adkomst med offentlig transport

Ikke mulig
Annonse

Publisert av

DNT Telemark