Urdalsknuten via Brokke, Rosskreppfjorden og retur via Svartenut

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Skitur
 • Gradering
  Ekstra krevende
 • Lengde og varighet
  59,4 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jan - mai
Innledning

En tur som gir fantastisk utsikt over Njardarheim, Sirdal og Setesdalsheiene. Turen er svært krevende. Både fordi den er lang men mest fordi selve Urdalsknuten ligger nokså utilgjengelig langt inni fjellheimen. Du må opp og ned og forsere svært bratte opp og nedoverbakker. Det kan være mulighet for ras og for å gli enkelte steder.

Alternativ rute kan være innerst i Urdalen i nordenden for Rosskreppfjorden noe øst for vår. Dette er anbefalt sommerrute. Aller best ser ut til å gå østover når du er innerst i Urdalen. Se kartsider som er i bilder.Er bratt men da slipper man å forsere så mange andre nuter før man kommer frem.

Angivelig enklere å gå fra Bossbu. Se forøvrig ut.no og google sommerrutene der. Søk Urdalsknuten eller Urdalsnuten (velg nordlig rute fra Bossbu). Ligger turer på begge navn. Se også peakbook https://peakbook.org/en/peakbook-element/458/en/Urdalsknuten.html

I denne turen er bare tegnet hva vi gjorde. Du er selvfølgelig selv ansvarlig for å vurdere hva du mener er best og sikkert nok.

Stibeskrivelse

Kort fortalt gikk vi fra Brokke via Suleskardveien, Evardalen, Kleivi, DNTsommerløype mot Svartenut som vi så tok av for å følge Rosskreppfjorden. Vest for Statskogs hytte i nordenden av Rosskreppfjorden klatret vi opp på en fjellrygg. Etter mye opp og ned ulike nuter nådde vi Urdalsknuten etter 8 timer. Retur langs bekk ved fylkesgrensa om Gjuvann og Svartenuthytta. Se kartet. Svært bratt ned mot Gjuvann .

Anbefalinger

1. Valgt randone ski i det minste fjellski med stålkanter og solide sko (jeg hadde langrenn racing). Alternativt Åsnes Skogen fjellski med stålkanter, innsving og solide feller til bruk også i nedoverbakker.

2. Vi valgte å gå på en vindstille og solfylt dag, men vi burde valgt oss bort fra det isete føre med fonner om en da ikke velger skikkelige ski

3. Starte i 6 tida på morgenen for å ha god slakk (dersom man gjør en dagstur)

4. Planlegge ruta godt på forhånd. Vi hadde googlet og sett folk hadde gått via Rosskrepp. I ettertid ser vi at vi også ville rent ned via Rosskreppfjorden.

5. Ligge over til neste dag på Svartenut

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Med bil til Brokke (Jansverk)
Annonse