Steinfjellet i Nordreisa

Publisert av: Nord-Troms Friluftsråd
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  4,9 km
  4 timer, 40 minutter
  En vei
 • Sesong
  Jun - okt

Turen opp til Steinfjellet er 4,7 km lang fra Rotsund og opp til toppen på 1040 m.o.h. Steinfjellet bærer ikke sitt navn før vel siste halvannen kilometeren til toppen,her er det stein ur men ikke spesielt krevende og gå i. Start ved Ramlan 2 km sørvest om fergekaien i Rotsund. Vær oppmerksom på at det er privat hus ved turstart, og bilen skal ikke parkeres i avkjøringen, men 200 m lengre sør om avkjøringen. Fra start følg stien på øst siden av kristian elven opp ca 1,2 km til det flater ut oppe i Kristian dalen. Se etter friluftsrådets pilpeker, og følg opp langs østsiden av dalen. Hold sørøstlig kurs opp langs dalryggen til du dreier naturlig siste kilometerern mer mot øst. Ikke la deg lure til og ta til høyre når det flater ut mot toppen. Hold stø kurs rett fram mot toppen lengs øst. Fra toppen er det flott utsikt over Lyngenfjorden, Reisafjorden mot Kvænangstindene og Loppahalvøya, samt innover Pilteridalen mot Kildalen.

Sommerstid kan man treffe på tamrein som beiter i området. Turområdet er flott og åpent og har et rikt plante- og fugleliv. I høyden kan det være hardt vær.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Løypestart ved Ramlan i Rotsund ca 1 km sør om fergekaien. Grunneier ønsker ikke parkering i Avkjøringen. Parker bilen ca 200 m sør om broen over Kristian elven.

Nord-Troms Friluftsråd