Elvestien i Birtavarre

Publisert av privatperson
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,8 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Apr - nov

Det er mange av oss som synes det er stas og bestige en fjelltopp, nyte utsikten, og få den gode mestringsfølelsen. For de av oss som ikke greier dette kan selv enkle turer være krevende. Dette er en tur for småbarnsforeldre som vil trille tur med barnevognen, eller for de som sitter i rullestol og ønsker å komme seg ut i naturen. Derfor er det vel så viktig å ha med turer som Elvestien.
Turen har 2 startpunkt. Fra nedre Holmenbro er distansen 700 m, og fra campingplassen er turen 1 km. Ved postpassa finnes en flott gapahuk, her det er mulighet for å tenne bål og grille. sommerstid er det laks i elven. Turen er flott både sommer og vinter. Om man vil gjøre turen noe lengre er det mulig. Elvestien er flere km lang og begynner med campingplassen, og går opp langs elven helt til kraftstasjonen og videre opp til Sabetjohk. Det er flere gapahuker med bålplasser langs stien, og turen er meget populær blant bygdas folk.
Beskrivelse: Start ved Campingplassen. Gå ned til elven via campingen, her er det satt opp benker og grønt utinor skilt. Følg stien opp langs elva til du kommer til gapahuken, her er turkassen. Stien er i så bra stand at det går fint å bruke sykkel helt fram til gapahuken. Du vil ikke spare tid på å ta den korteste løypa fra Nedre Holmenbro, for du bruker tid på å kjøre opp dalen. Dersom du har vært på flere turer, og er sulten så er det mulig å legge turen innom campingplassen på retur for å kjøpe seg middag.
Turen til gapahuken fra nedre Holmenbrua er merket med grønt utinord skilt, og pilpekere fra start. Følg den gamle skogsveien ned langs elva 700 m til gapahuken. Knik gruset veien sommeren 2017, den er derfor velegnet både til barnevogn og rullestol.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Adkomst Campingplassen: Ta av fra E6 kjør opp 90 m til du ser rød pilpeker og følg den inn mot høyre. Kjør 250 m fram til campingplassen. Her kan du parkere bilen, og gå ned til start ved elven. Adkomst Nedre Holmenbro: Ta av fra E6 og kjør opp 1,8 km til du ser Grønnt utinord skilt på en lysstolpe på høyre side av veien. Her er mulig og parkere bilen ved start.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.