Sakkobadne

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  4,4 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - okt

Her finner du en spennende kulturhistorisk vandring blant gruve- og krigshistorie. Stien er merket til vannet (Sakkobadnelangvannet) – deretter er stien mer utydelig og til dels fraværende mellom kulturminnene.

Fra parkeringsplassen følger du veien og merkingen mot foten av fjellet. Følg videre stien på høyre side av bekken du møter. Det er en skytebane på høyre siden av området (mot øst) – vær forsiktig.

Følg stien opp til vannet, som for øvrig egner seg til en rast. Stien videre blir mer utydelig. Av kulturminner i området kan nevnes flyvrak, gravplass, bombekrater, husruiner, prøveskjerp til gruve og gruvegang. Kulturminnene er fredet.

Ned igjen kan du velge samme vei du kom fra – eller du kan følge en bratt sti ned fjellryggen til du ankommer Simanes.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

10 km fra Alta sentrum. Følg E6 vestover mot Kvenvikmoen. Ta av og følg fylkesvei mot Kvenvikmoen rett før Kåfjordtunnellen. Etter ca 900 meter får du en parkeringsplass på din høyre side - vis a via Alta golfklubb sitt anlegg. Parker her på egnet sted og finn startskiltet for turen.

Adkomst med offentlig transport

Sjekk snelandia.no, egen ringrutue og langrute kjører forbi parkeringsplassen på signal.
Annonse