Dyna - rundtur om Fjellset og Rypeleggen

Publisert av: Nesbyen Turistkontor
Annonse

Om turen

Dyna er høyeste toppen i dette fjellpartiet og er en grensevarde mot Ål kommune. Denne turen er sammensatt av nymerket rundtur "Fjellsetrunden" og topptur til Dyna.

Dyna er et populært turmål og går i gode stier i middels krevende terreng. Turen går både i bjørkeskog og snaufjell. Vi anbefaler her turen fra Skålsrudstølen.

Kjør i enden av veien og parker bilen før bom. Gå forbi bommen og ta av til høyre inn på "Bergstien". Følg stien ca.600m, før du tar av i første sti til høyre, merket "Fjellsetrunden".
Du passerer vannet Store Ausa og østenden av Auseskaftet. Herfra går stien nordover til Fjellset. Fra Fjellset fortsetter stien vestover mot "Gamle Fjellset" og du passerer de idylliske vanna Nedre og Øvre Fiskebutten. Fra Dyna er det en utrolig utstikt mot Hallingskarvet, Reineskarvet, Hemsedalsfjella og Hardangerjøkulen. Nyt utsikten ved den store varden.

Du har flere muligheter til retur, men denne turen viser retur ned Rypeleggen. Du passerer Svartevatn på sørvest-enden og går rett over bekken og videre i sti merket "Skålsrudstølen". Følg stien tilbake til Skålsrudstølen og gå litt i grusveien før du kommer tilbake til parkeringsplassen.

Stort sett god sti og tørr sti, men noen fuktige myrpartier må passeres.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Nesbyen kjør mot vest opp Rukkedalen mot Tunhovd, ta av bomveg mot Myking i Krysset ved Rukke etter ca 14 km. Følg vegen ca 3. km og ta av til høyre mot Skålsrudstølen, ca 5,5 km. Parker på Skålsrudstølen i enden av veien rett før bommen.
Annonse

Publisert av

Nesbyen Turistkontor