Gjennom Bergsdalen 

Publisert av: Bergen og Hordaland Turlag
Annonse

Om turen

Kun en kort tog- eller biltur unna Bergen, så har du de ville og vakre Bergsdalsfjellene og Kvammafjella for dine føtter. Bli med på tur over sva og gjennom ur, på myke stier omkretset av et frodig landskap. Turen fra Dale til Fitjadalen er en 3-4 dagers tur med overnatting på Bergen og Hordaland Turlag sine selvbetjente DNThytter.

Opplev Bergsdalen på tvers!

Dag 1: Dale–Høgabu (14 km, 7 timer)

Start ved å ta toget til Dale. Følg T-merket sti bratt opp til de vakre Dalestølene som ligger på 650 moh. Følg nymerkede stier som tar deg gjennom skar og tverrdaler til Herfangsvatnet og vakre Grønali like til første hytte som er Høgabu. Hytta ligger fint til i siden over Tjørnadalsvatnet, med flott utsyn mot Trollaskardet mot sørøst og Bukkafjellet bak. Kneisende opp ved hytten, ligger Bergsbukken. Gode fiskemuligheter rundt hytta i Tjørnadalsvatnet.

Dag 2: Høgabu - Gullhorgabu (5 km, 2-3 timer)

Neste dag går turen videre over vestsiden av Bukkafjellet til Gullhorgabu, en lettgått tur i et småkupert fjellterreng. Gullhorgabu ligger i en liten fjelldal sammen med flere vakre småtjern og er en av Bergen og Hordaland Turlags nyeste hytter. Navnet har hytta fått etter vikingslaget her for ca 1000 år siden. Finner du gullskatten som Samningskongen kvittet seg med i Gullhorgatjørna?

Dag 3: Gullhorgabu - Vending (11km, 3-4 timer )

Neste dag videre gjennom flere smådaler, over bergpartier og forbi flere frodige områder med store og mindre vann frem til hytta Vending som ligger fint til ved Vendingtjørn under det massive Fuglefjellet på 1334 moh. Rundt Vending er det et ypperlig turterreng både sommer og vinter. Fuglafjell, Geitafjell og Skrott er flotte dagsturmål fra hytten. Ta med fiskestang, og går du med barn, ligg over en dag ekstra og bruk eldoradoet rundt hytta med fjell og vann og pytter og tjern.

Dag 4: Vending–Breidablik–Fitjadalen (10 km, 5 timer)

Et par kilometer etter Vending kommer vi til stideler i Solheimsdalen, her kan man velge å gå direkte ned Fitjadalen til Øystese, eller man går østover opp Geitafjellet til den ubetjente hytta Breidablik - et eventyr av et sted med fantastisk beliggenhet! Fra Breidablik går siste etappe til Fitjadalen, passerer stølsbygningene på Håsete før man er nede i Fitjadalen og noen kilometer på vei til Øystese og busstransport hjem.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Tog eller buss til Dale

Adkomst med offentlig transport

NSB og Skyss
Annonse