Sykkeltur rundt Bjelker - Svarttjennet - Viksløkka

Publisert av: Nord-Odal kommune 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Sykkeltur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  29,0 km
  3 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Apr - okt

Sykkelturen går fra Bjelker ved Storsjøen opp gjennom kulturlandskapet i Krogsrudvegen. Videre oppover skogen mot Songkjølen og Bjønnlihaugen.

Det er rasteplass med benker i krysset ved Tømerholen. På turens høyeste punkt er det koselig gapahuk, der finnes også utedo. Fra gapahuken er det kort vei til Svarttjennet og Vesle Svarttjennet.

Fra Bjønnlivegen har du fin utsikt over Storsjøen og områder rundt.

Bademuligheter

Det er bademuligheter i Sandsjøen. I det du kommer fra Bjønnligvegen og ut på fylkesveg 24 ligger det en badeplass ca 800 meter i retning Sand sentrum. Vær oppmerksom på at badeplassen ikke er lagt inn i sykkelruta.

Svarttjennet er drikkevannskilde, det er derfor ikke tillatt å bade der.

Underlag

Store deler av turen går på grusveg. Litt av turen går langs fylkesveg 24. Gang- og sykkelsti langs fylkesvegen er under arbeid.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Med buss til busstopp Bjelker. Eller kjør bil til Nord-Odalsvegen 1015, 2120Sagstua. Der er det muligheter for å parkere ved Bjelker Grendehus. Vi anbefaler at du bruker kartet på kommunens hjemmeside eller gule sider for korrekt adresse. Google maps har en del feil og mangler.

Adkomst med offentlig transport

Det er busstopp ved Bjelker, ved turens start- og sluttpunkt. Se Hedmark Trafikk sin hjemmeside for oppdatert ruteinformasjon.
Annonse

Publisert av