Birkeland Elvestien

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  7,8 km
  1 time, 20 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - nov

Elvestien slynger seg langs Tovdalselva fra Flakkeholmen/Fiane (Ved nordre utløp i Flaksvann) til Slettane bru. Stien er en del av Tovdalselvas friluftsområde. På Elveplassen er det 2 sandvolleyballbaner, toalett og gapahuk. Det er også en fin badeplass ved Flakkebrua som ligger ved Elveplassen.

Langs elva er det flere infoskilt som forteller om ulike kulturminner, bl a flere fine fløtermurer og bruer. Det er satt ut bord og benker langs elvestien. OBS! DELER AV STIEN ER TILRETTELAGT FOR RULLESTOL, BARNEVOGNER OG SYKKEL; Fra Fiane til Teinefossen.

Det er avstikkere til andre turstier; bl a Flakkeheia, Teinefossen øst, lysløypa Birkenesparken.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Med bil kan man starte fra Tolnes industriområde. Det er parkeringsplass innerst langs bilveien, forbi 3 B fabrikker.Det er også en parkeringsplass på vestsiden av elva ved Tratec på FLakk. Fra Birkeland sentrum anbefales det å gå via Birkenesparken og følge lysløypa ned mot elva.

Adkomst med offentlig transport

Med buss fra Lillesand/Kristiansand til Birkeland sentrum. Følg "Strøget" ca 300 m nordover og ta til venstre inn til Birkenesparken. Følg skilter herfra.
Annonse