Rundtur til Manningssætre og Eliassætre i Dovre

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  10,5 km
  4 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - okt

Turbeskrivelse:

Parkering ved Vorkinnslien ved Vestsidevegen. Skiltet og blåmerket. Stedsnavnskilt underveis ved Manningssætre, Killistuduln og Eliassætre. Middels til krevende tur.

Start ved bommen til skogsbilveigen ved Vorkinnslie, følg den til topps, der vil du finne skilt opp til Eliassætre, der er det veldig bratt, men kortere enn å gå om Maningsætrin. Velger du å gå om Maningsætrin fortsetter du veigen til snuplassen og tar opp veigen der. Du kommer da til sætrin. Fra her til Eliassætre følger du veigen som tar opp og sør, den går etterkvart over til tydeleg sti, det er nå flatt terreng. Du passerer etter eit lite stykke Killistuduln ( Grasslette oppe i skogkanten med svakt synlege tufter) som er ei sæter fra før 1600. Her henger det ei kasse. Fortsett viar til Grotæene og viar i flatt terreng til du er på innsia av Smørbollen. ( her er det og tydelege tufter etter to små hus) Den må du ronde på sørsida og nedover til du kommer til ei fin slette, i øvre kant av den ser du tydelege murer( 11x4m) etter Eliassætre. Her må du snu og gå på øversida av Smørbollen att, der er det godt skilta om du vil rett ned på skogsbilveigen eller gå tilbake om Maningsætrin. Nede ved skogsbilveigen kan du enten gå rett ned til Vestsideveigen og Sagtomta, eller følge veigen tilbake til bommen. Turen er godt merka med skilt og blå merker. Fin tur med ein god del stigning.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta av fra E6 og inn på Vestsidevegen ved Toftemo Turiststasjon i Dovre. Kjør over brua og langs Vestsidevegen til du passerer ferist ved Vorkinnslien. Rett etter, parker ved bommen på venstre side uten å sperre. Du finner turskilt og informasjonstavle her.
Annonse