Skogstur fra Stampetjernet til Farshatten, Lunderåsdammen og Røverhula

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  7,4 km
  3 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - des

Skogsturen begynner ved parkeringsplassen på Stampetjernet. Der går den opp til plenen ved tjernet og videre langs en sti opp til en grusvei som følges et godt stykke oppover til man kommer til en sti som er merket med Farshatten. Denne følges helt til toppen av Farshatten hvor det er fin utsikt. Etter å ha tittet litt på utsikten går stien videre til Lunderåsdammen. Derfra går det delvis på sti og delvis utenom over Ausenfjellet og ned til Røverhula. Ausenfjellet har flere fine utsiktspunkt, enn så lenge for hogstfeltet på toppen er i ferd med å gro igjen.. Turen videre møter på stien mot Farshatten og den følges ned til Tretjernet. Derfra følges stien til enden av Tretjernet, tar av til venstre i et stikryss og opp til en annen litt bredere sti som følges opp og et stykke inn på åaen og tilbake til Stampetjernet langs samme stien som til Farshatten.

Etter å ha vært på Røverhula kan man velge om man vil ta runden om Tretjernet eller bare gå til venstre og ned til Stampetjernet der hvor den lille myra langs stien mellom Tretjernet og stien opp mot Farshatten.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Nærmeste offentilige parkeringsplass er ved Stampetjernet. Derfra må man gå til dit hvor turen starter ved Sjursrud, et lite gardstun man passerer langs Branderudveien.

Adkomst med kollektivtransport

Bussrute 335 går fra bussterminalen i Lillestrøm til Branderud to ganger daglig. I helgene er det ingen kollektivtransport på strekningen.
Annonse