Øyungshytta - Skolla

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  10,4 km
  3 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

Denne turen kan brukes som en alternativ rute til den lange dagsturen langs Rondanestien fra Øyungshytta til Lyngbua. Følg først Ronedanestien til Godlidalshytta (ble stengt som DNT-hytte 8. juli 2018) og gå via Bonkerudtjernet og ned til Skolla leirsted der HHTs også har en ubetjent enhet. Det er en trivelig og lett tur - først i snaufjellet og nær toppene Danseren, Jomfruen og Tuven (alle over 1.000 moh) og så i lia mot Godlidalshytta. Man kan evnt legge inn en ekstra topp og stikke oppom Ringsakers høyeste topp Tuva. Fra Godlidalshytta går stien nedover i skog og myrer nedover mot det trivelige Bonkerudtjernet (fint å bade og/eller fiske). Så videre oppover i retning Kotuva men før man kommer dit tar man til venstre nedover og over setervollen på Geitbu og så langs Skolla elva ned til Skolla som ligger ved bilvei og like før Øvre Åstbru. HHT har en ubetjent enhet med 6 senger i sidebygningen på dette leirstedet så legg gjerne inn en overnatting her (låst med DNT standardlås).

Dette turforslaget ble ferdig merket og skiltet 03.09.18.

Derfra kan man krysse Åsta og gå 3 km på setervei inn til Hynna og videre på T-merket sti til Hornsjø høyfjellshotell som har en vandrerhjem-enhet (denne turen er lagt inn som eget turforslag - Skolla til Hornsjø). Derfra nordover på merket sti til Djupslia (DNT Lillehammer) og da er man inne på Rondanestien igjen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Adkomst Øyungshytta: Kjør fra Brumunddal via Brumund sag (veiavgift/bom) og innover mot Åstdalen. Du passerer Hamarseterhøgda, Åkersætra, Kvarstadsetra - og der tar du til høyre skiltet mot Øyungen. Det er ca 42 km fra Brumunddal til parkeringsplassen på Øyungen. Parker bilen på vinterparkeringsplassen og følg skilt og merking 2,7 km inn til hytta - dvs 400 m lenger inn enn Rondanestien. Hytta ligger vest for sjøen Øyungen der det er fint å fiske og bade. Adkomst Skolla: Det er bilvei helt fram som er åpen hele året. 46 km fra Brumunddal via Brumundsaga, Hamarseterhøgda og Åkersætra.
Annonse