Rundtur Drabovatnet - Matlausfjellet - Breilia

Publisert av: Kristiansund og Nordmøre Turistforening

Rundtur Drabovatnet - Matlausfjellet - Breilia

Turen starter ved parkeringsplass på Nerlandsflata. Følger god sti til Drabovatnet, forbi demning og videre sør-vestover. Ved linjetrasè fortsetter man sørover mot til Kjerringvatnet, her tar man av mot Prestmyra og følger stien til neste stidele. Tar da av til høyre og følger trasè opp til Matlausfjellet. På toppen av Matlausfjellet tar man stien nordover til høyeste punkt på turen, Breilia. Videre sti ned til Breiliskaret, vær oppmerksom når man går ned fra Breilia, den mest brukte stien ender på Hoel. Hold til høyre i enden av første bakken (gå i retning fjella på Tustna). Nytt stidele i Breiliskaret hvor man må være oppmerksom på retningen videre. I skaret er det stidele videre til Hoel, til trafostasjon (følger linjetrasè nedover), til Nerlandsflata og til Kjerringvatnet (følger linjetrasè oppover). Stien til Nerlandslata ligger i skråning på motsatt side av skaret i forhold til der man kom ned fra Breilia. Følger denne stien tilbake til Nerlandsflata, siste del på samme sti man gikk på tur opp til vatnet.

På denne turen er det flere fine turmål, Drabovatnet er et fint sted for barnefamilien, kort vei inn og fine steder for å ha matpause, gjerne med bålbrenning. Ved kjerringvatnet ligger det også til rette for en pause, en liten bekk her kan være spennende for barna. På Matlausfjellet er det god utsikt mot Kristiansund by og på Breilia kommer man enda tettere på byen. Fin utsikt også mot fjella på Tustna og i indre og sørlige deler av Nordmøre.

Det er stort sett tydelig sti og det er satt opp merking ved enkelte stidele, en del myrområder som kan være våte, særlig i området fra Drabovatnet til foten av Matlausfjellet.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkering ved turstart på Nerlandsflata. Er skiltet tursti mot Drabovatnet.

Kristiansund og Nordmøre Turistforening