Haukeliseter fjellstue - Kvanndalen

Publisert av: Stavanger Turistforening

Haukeliseter fjellstue - Kvanndalen

En lang tur som gir belønning i form av storslått høyfjellsterreng og en frodige stølsdal. Vær forberedt på en lang dag ute i skiftene vær på høyfjellet.

Fra Haukeliseter går ruten langs Ståvatnet østover, passerer dammen og går på bro over Kjelaelva. Her veidele for ruten til Holmavatn. Herfra langs sørsiden av vatnet i frodig, lett og fint høyfjellsterreng. Utløpet av Kistetjørn passeres over helårsbro. Fra Ståvassvika stiger det jevnt oppover Ståvassdalen, den siste kilometeren ofte på mye snø. Flott utsikt nordover til Store- og Vesle Nup. Fra vannskillet bærer det nedover den særegne og ville Kvanndalen. Ved Torshidleren (den er tørr, og fremdeles et godt nødherberge) snevrer dalen seg inn til et juv. Isåna danner en fin foss der den kaster seg ut i juvet. Turen videre nedover den frodige dalen er en opplevelse. Stølstuftene ligger på rekke og rad, og elva slynger seg fram mellom myke grasvoller. Kvanndalen turisthytte ligger på en stor grasslette ved Svultanuten og er en naturlig del av en gammel stølsgrend.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Haukeliseter fjellstue har bussforbindelser både fra øst og vest med Haukeliekspressen. Det er også buss til Nesflaten i Suldal. Det er mulig å ta drosje opp til Kvanndalsdammen 672 moh der stien starter inn til hytta

Adkomst med offentlig transport

Haukeliekspressen