Raumyr skole til Langevannstoppen

Annonse

Om turen

En populær topptur i Kongsberg. Toppen ligger i Beveråsen og er 497 moh.

Herfra har vi flott utsikt oppover Langedalen og vi kan se fjelltopper ruve bak Knutetårnet. Turen er litt bratt, men med god tid er dette også en fin tur for korte bein!

Det er mange startpunkt og veier opp til Langevannstoppen, denne tra utgangspunkt i Raumyr skole. Det er gode muligheter til å parkere ved skolen på ettermiddager og helg. Fra parkeringa går vi opp til skolen og følger den asfalterte veien til bak skolen. Rett ved sidenav slenghuska går stien opp i skogen. Vi følger denne langs huskantene oppover. Vi kommer snart til krysset det stien møter stien fra Daniel Barthsvei, og her tar vi til venstre og følger "hovedveien" oppover. Dette er Raumyrganga og den følger vi helt opp til Fauleplass.

Høydeforskjellen fra Raumyr skole til Fauleplass er ca 200 meter. Fauleplass er en eldre bostedsplass, historien står oppslått på veggen til hytta. Der kan du også se bilder av hvordan det ser ut inne.

Vi fortsetter turen videre forbi hytta, over en liten bekk og følger stien under mastene. Herfra og opp stiger det en del Stien er mye gått og det er ikke umulig at du møter på en jogger eller to.

Etter en god stigning kommer vi opp i et litt flatere parti, før det igjen stiger litt til. Når vi kommer opp på toppen, følger vi stien innover til vi kommer til utsiktspunktet. Her er det både bok å skrive seg inn i, bålpanne å låne og muligheter til å sitte.

Du kan se både Jonsknuten, Gaustatoppen, Blefjell, Skrim og Lågen. Vel verd en pause og turen opp!

Turen ned kan du enten gå samme vei, eller du kan svinge nedom Lagevann. Vil du gå innom Langevannn fortsetter du på stien nordover, og rett nedenfor toppen finner du et vann. Vi kommer ned i østenden av vannet. En runde rundt vannet er en fin ekstra sløyfe på turen.

I krysset der vi kom ned fra toppen kan du holde til venstre og følge stien foran toppen tilbake til Fauleplass. Herfra følger vi samme sti for å komme tilbake til skolen.

Bysti og Kongsberg kommyne har merket fra Fauleplass så ønsker du en annen tur ned er det bare å følge skiltene.

Denne stien er stort sett gått opp alle dager igjennom året. Også på vinteren.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Startsted ved Raumyr skole.
Annonse