Haugastøl - Kinsarvik

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  89,5 km
  4 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

Denne turen går for det meste ut på å sove ute eller under en tarp, men lagt opp sånn at man kan sove på hytte hvis ønskelig.

Dag 1: gå fra Haugastøl til Krækkja. Deretter går turen videre til Kjeldebu hvor første overnatting er.
Denne etappen er noe kupert, en gode 22 km.

Dag 2: Fra Kjeldebu fortsetter man mot Liseth, hvor det er greit å ta en pause for man har hatt mye stigning opp og ned dit og siste del av etappen er ca 500 høydemeter opp etterfulgt av ca 300 meter ned. Så ved Viveli så er det viktig med en god natts søvn. Denne etappen er på ca 36-40 km.

Dag 3: Her kan man ta et valg. Enten tar man å går hele veien til Kinsarvik med en pause på Stavali eller så går man til Stavali og sover der og fortsetter dagen etter.
Hvis man vil ha en liten utfordring så må en seinest begynne å gå kl 8 for å rekke båten som går fra Kinsarvik kl 4. Enten er det 24 km til Kinsarvik eller 14 til Stavali

Dag 4: Hvis du velger å sove på Stavali så bruk siste dagen til å nyte utsikten fra fjellet Kjerring og hele veien ned til Kinsarvik. Ca 10 km.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med offentlig transport

Fra Oslo ta tog til Haugastøl. Når du kommer til Kinsarvik, så går det en hurtigbåt 15:55 hver dag mellom mai og september. Denne går til Norheimsund etter andre stopp i fjorden. Fra Norheimsund går det buss til Bergen.
Annonse