Gjennom Femundsmarka på ski

Publisert av: DNT Oslo og Omegn 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Skitur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  70,1 km
  5 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jan - apr
Ekte villmark og ro for kropp og sjel er å finne i Femundsmarka nasjonalpark både sommer og vinter. Mellom krokete furukjemper og bortgjemte sjøer lokker opplevelsene i et av de største sammenhengende, urørte villmarksområdene i Sør-Skandinavia.

Elgå - Svukuriset - Røvollen - Langen - Marenvollen - Røros

Start turen på Elgå og gå inn til Svukuriset. Her kan du få servert lokal kost og få en god natts søvn før turen fortsetter inn i villmarka. Neste dag går du til Røvollen og dagen etter videre til Langen (privat betjent hytte). Hittil er det ingen kvisting, men kanskje du møter på scooterspor. Fra Langen kan du følge løype til Marenvollen og siste dag inn til bergstaden Røros.

Det finnes også mulighet for overnatting på Haugen gård mellom Svukuriset og Røvollen, og Femundshytten på vestsiden av Femunden, begge private overnattingssteder.

Ønsker du å oppleve Femundsmarka uten å gå hele på langs er det et godt alternativ å være fast hytteturist på Svukuriset. På denne vakre fjellgården kan du oppleve god, gammeldags hytteferie med god mat, fyr på peisen og hyggelig samvær med andre.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Trysilekspressen til Trysil og lokalbuss derfra via Drevsjø til Elgå. Se Åmot-Engerdal busselskap.

Fra Røros kan du ta tog eller buss. Se NSB eller Nor-Way bussekspress rute 135. 


 
Annonse

Publisert av