Preikestolen - Bratteli kai 

Publisert av: Stavanger Turistforening 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  12,4 km
  2 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - okt

Preikestolen ved Lysefjorden innenfor Stavanger er en av Norges store turistmagneter. Flere hundre tusen mennesker tar turen ut på det svimlende fjellplatået hvert år. Kombinerer du turen til Preikestolen med en båttur på Lysefjorden blir opplevelsen ekstra spesiell.

Har du mer tid så anbefaler vi at du overnatter på Bakken gard og tar returen fra Bakken kai Dette som eit alternativ til å overnatte på Preikestolhytta.

Turen kan også gå mottsatt begynne med båturen, noe som vi anbefaler da du da ikkje trenger å være redd for å miste båten. Den går som regel kun 1-2 ganger daglig.

Pga logistikk bør du planlegge ågjennomføre turen over 2 dager.

Ankomst Dag 1 Preikestolen fjellstue. Benytt et av de mange merkede dagsturforslagene i området. Overnatting på Preikestolen fjellstue. Starter du på Bakken kan du overnatte på Bakken gard noe vi anbefaler så får du oppleve litt av historien fra den tid det var fasboende personer på denne garden.

Dag 2: Taxi til Forsand. Videre med ferje eller hurtigbåt innover fjorden til Bratteli kai. Bratt oppstigning til de fraflyttede gårdene Bratteli. Videre vestover langs fjorden med en fantastisk utsikt over Lysefjorden. Løypa passerer den nedlagte gården Hengjane og går videre gjennom Neverdalen til den møter stien til Preikestolen. Her tas en avstikker ut på den verdenskjente fjellknausen (ca. en halv time hver vei). Videre på godt tilrettelagt sti tilbake til Preikestolen fjellstue Hjemreise eller eventuelt overnatting på Preikestolen fjellstue til neste dag.

ønsker du å gå litt lengre blir du med inn til neste kai Bakken kai.

Alternativ: Har du bare mulighet for å reise på dagstur eller bare ønsker å besøke Preikestolen, reiser du til Preikestolen fjellstue og tar turen ut til fjellplatået derfra. Fra hytta er det om lag 2 times gange langs merket rute ut til Preikestolen. Har du anledning bør du legge inn en overnatting på Preikestolen fjellstue.

Tips: Turistfergen går kun om sommeren og bruker lengre tid og stopper også i Fantahålo m.m. om været er bra. Koster betydlig mer enn Hurtigbåten. Hurtigbåten går ikkje lørdager og du bør helst ta avgang 06:10 fra Forsand for å klare hele turen avgang kl 14 er i det seneste lage om du skal ha tid til å gå ut til Preikestolen.

Husk å gi beskjed at du skal av på Bratteli eller Bakken til båtmannskapet.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Preikestolen fjellstue ligger ikke langt fra Stavanger og er lett tilgjengelig med buss eller med egen bil. Det er gode parkeringsmuligheter ved fjellstua. 

Adkomst med offentlig transport

Turistferge og Hurtigbåt fra Forsand kai til Bratteli
Annonse