Montana - Skiveien - Ulriken

Publisert av: Bergen og Hordaland Turlag
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  3,6 km
  1 time, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Ulriken (643 moh.) er det høyeste av byens fjell. Den enkleste måten å komme seg hit på er å ta Ulriksbanen, men det er også mulig for hele familien å komme seg opp til fots. Da er Skiveien et greit utgangspunkt.
Skiveien (Johan Blytts vei) starter ved Montana Vandrerhjem. Følg denne oppover forbi ”Steinen” til veien går over i terreng.
Her følger man sti som tar av i sørsøstlig retning. Oppe på flaten der lysløypen fortsetter mot sør, tar man av østover mot Landåseggen (Lorthaug).
Traseen går delvis på trapper. Det går an å her om vinteren også, men det kan tidvis være iset og glatt. Hvis man går på ski om vinteren kan det være et godt alternativ å gå rundt eggen og opp Korketrekkeren.
På toppen følger man nordover mot Årstadhytten. Ved stiskillet tar man av nordvestover mot Ulriksmasten.
Like nord for Årstadhytten ligger unnarennet etter Årstadbakken, som i likhet med andre hoppbakker på Byfjellene var dårlig egnet på grunn av vindforholdene. Området rundt hyttene er fint for turer med barn.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta buss fra sentrum til Haukeland Universitetssykehus og følg Johan Blytts vei forbi sykepleierskolen og opp til Montana. Et annet alternativ er å ta bussen mot Montana Vandrehjem til Skiveien (Johan Blytts vei). Hvis du kommer med bil er det mulighet for parkering langs veien eller ved Montana Vandrerhjem.