Risengarunden

Publisert av: Asker Turlag
Annonse

Om turen

Fra Torget går turen sørover og krysser under E18. Etter en stund vil du kunne se utover Bondivannet. Bondivann er en del av Askers lengste vassdrag. I nordenden av vannet renner Askerelva inn. Midt på østsiden av vannet har Blakstadelva sitt utspring. Bondivannet ble som så mange små vann og dammer i Asker benyttet til isproduksjon fra siste halvdel av 1800-tallet frem mot andre verdenskrig.

Etter turen på brinken langs Bondivann tar stien av mot øst ved Bondilia. Dette var hjemmet til billedkunstneren Herman Bendixen. Få har etter andre verdenskrig og frem til sin død i 1977 bidratt så sterkt til å gjøre Asker til en kunstnerbygd.

Deretter fortsetter en mot Leikvoll. Fra gammelt av har dette vært Askers eldgamle festplass. Her møttes askerbygdingene til leik og uhøytidelig kappestrid. Noen ganger kunne det gå hardt for seg og slagsmål var ikke uvanlig. I nyere tid var Leikvoll kjent som endestasjon for 17. mai toget hvor alle skolene i Asker deltok. Stedet var også danseplass om våren og sommeren.
Deretter går turen videre og passerer Fusdal, før en er tilbake igjen på torget.

Turen er ca 4 km og tar om lag 1,5 time å gå.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med offentlig transport

Tog og buss
Annonse

Publisert av

Asker Turlag