Indianeren - 5 turer med Turbo

Publisert av: Troms Turlag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,1 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

KORONA: Ved gjennomføring av turer, bes familier om å forholde seg til de til enhver tid gjeldende retningslinjer for smittevern, jamfør Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Indianeren er på vei opp på Torstinden. Dette er en veldig fin og lett topptur nordvest på Vannøya. Stien starter på høyresiden av veien ca. 5 km fra krysset mot Burøysund. Her har du utsikt over Kåja med fyret, aller nærmest, og Helgøya og Nord-Kvaløya lengre ut i havet mot vest. Stien er godt merket helt fra starten.

Etter en knapp kilometer (ca. 25 minutter) kommer du til Indianeren. Dette er en fin rasteplass med benker, bord, bålplass, og kreative figurer satt opp av en lokal kunstner.

Adkomst: Ta ferga fra Hansnes til Vannøya. Fra fergeleiet i Skåningen svinger du til venstre mot Vannareid til du passerer krysset til Burøysund mot Torsvåg. Skilt på høyre side av veien merket Indianeren og Torstinden. Det ligger et hus med torvtak på venstre side av veien, hvor man parkerer langs veikanten på bakketoppen like forbi.

Ser du søppel på din vei? Plukk det opp og ta det med til nærmeste søppeldunk.

PREMIEUTDELING: Husk å registrere turgåeren på premieutdelinga i sitt Barnas Turlag innen 15. oktober. Regler, datoer og lenker for premieutdeling blir publisert på samme side som du finner liste over alle årets turboturer i Troms: dnt.no/troms/5turermedTurbo

Slik kommer du deg dit

Annonse