Gapahuken i Grunnfjorden - 5 turer med Turbo

Publisert av: Troms Turlag, Barnas Turlag Karlsøy 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  0,6 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

KORONA: Ved gjennomføring av turer, bes familier om å forholde seg til de til enhver tid gjeldende retningslinjer for smittevern, jamfør Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Startsted: Kjør gjennom Hansnes og følg veien til veis ende innerst i Grunnfjorden. Stistart på traktorveien som går parallelt med fjæra.

Parkering: Parker i enden av veien, men IKKE på snuplassen og ikke slik at man står i veien for allmenn ferdsel.

Kollektivtransport: Få busser. Med overnatting kan det la seg gjøre med buss 420

Sti: Traktorvei inne i skogen, ca. 50 m fra havet. Det lar seg gjøre å trille barnevogn. De siste 20 meterne til gapahuken går på sti som tar av fra traktorveien. Her er det satt opp tau å holde seg i, men det er ikke spesielt bratt eller vanskelig å gå. Vogner o.l. må nok bæres de siste 20 meterne.

Hva kan du se: Utsikt ut Grunnfjorden mot Vannøya. Rikt fugleliv og det kan også dukke opp sel. Blåbær i skogen. På kjøreturen inn i Grunnfjorden er det godt mulig dere kjører forbi en stor geiteflokk. Ved fjære sjø er det ei stor, fin fjære mellom parkering og gapahuk, MEN BARN BØR HA TILSYN AV VOKSNE GRUNNET «SYNKGJØRME». Spesielt ved utløpet til elva er det gjørme som barn kan sette seg skikkelig fast i.

Cirka gåtid: 15 min hver vei. 2 km t/r

Ser du søppel på din vei? Plukk det opp og ta det med til nærmeste søppeldunk.

PREMIEUTDELING: Husk å registrere turgåeren på premieutdelinga i sitt Barnas Turlag innen 15. oktober. Regler, datoer og lenker for premieutdeling blir publisert på samme side som du finner liste over alle årets turboturer i Troms: dnt.no/troms/5turermedTurbo

Slik kommer du deg dit

Annonse