Elvestien i Birtavarre - 5 turer med Turbo

Publisert av: Troms Turlag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,6 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

KORONA: Ved gjennomføring av turer, bes familier om å forholde seg til de til enhver tid gjeldende retningslinjer for smittevern, jamfør Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Turen til gapahuken fra nedre Holmenbrua er merket med grønt utinord skilt, og pilpekere fra start. Følg den gamle skogsveien ned langs elva. Det er omtrent 700 meter til gapahuken. Her er det mulighet for å tenne bål og grille. Pass på at bålet er helt slukket før du går fra det.

Kodeskiltet er festet ved postkassa til utinord.

Stien er i så bra stand at det går fint å bruke sykkel helt fram til gapahuken. Ifølge utinord, gruset Knik veien sommeren 2017, den er derfor velegnet både til barnevogn og rullestol.

Tips: Om man vil gjøre turen noe lengre er det mulig. Elvestien er flere kilometer lang og begynner med campingplassen, går opp langs elven helt til kraftstasjonen og videre opp til Sabetjohk. Det er flere gapahuker med bålplasser langs stien, og turen er meget populær blant bygdas folk.

Ser du søppel på din vei? Plukk det opp og ta det med til nærmeste søppeldunk.

PREMIEUTDELING: Husk å registrere turgåeren på premieutdelinga i sitt Barnas Turlag innen 15. oktober. Regler, datoer og lenker for premieutdeling blir publisert på samme side som du finner liste over alle årets turboturer i Troms: dnt.no/troms/5turermedTurbo

Slik kommer du deg dit

Annonse