MUIL-hytta - 5 turer med Turbo

Publisert av: Troms Turlag, Barnas Turlag Kåfjord 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  6,2 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

KORONA: Ved gjennomføring av turer, bes familier om å forholde seg til de til enhver tid gjeldende retningslinjer for smittevern, jamfør Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Ta av fra E6 på Løkvoll i Manndalen, og følg veien oppover dalen. Når du kommer omlag 12 kilometer opp i dalen, kjører du over en bro fra øst- til vestsiden av dalen, like før det er grusvei på østsiden. Derfra er det omlag 3 km opp til veienden på Ruovddašsetra i Svartskogen (Čáhput). Vær obs ved parkering av bilen, dette er ei geitseter!

Følg vei og sti fra veienden innover dalen. Det er sti på begge sider av elva, og du kan krysse elva lengre oppe. Stiene er merket og skiltet. ​Velger du å gå opp på venstre side av elva, går du forbi grillhytta som også er en av 5 turer med Turbo.

Så kommer du til Skaidihytta, en åpen hytte med kjøkken,stue og soverom som drives og vedlikeholdes av flere frivillige foreninger i bygda. Hytta ligger øverst i Manndalen, omlag 4 kilometer fra der veien slutter på Sætra i Svartskogen.

Alle er velkomne til å bruke hytta som rasteplass eller til overnatting. Det anmodes besøkende om å gi et bidrag til drift av hytta ved f.eks overnatting og bruk av gass. Vi henviser ellers til hytteregler, og ønsker deg et trivelig opphold på Skaidihytta!

Les mer om dette på Skaidihyttas venner.

Her henger kodeskiltet!

Ser du søppel på din vei? Plukk det opp og ta det med til nærmeste søppeldunk.

PREMIEUTDELING: Husk å registrere turgåeren på premieutdelinga i sitt Barnas Turlag innen 15. oktober. Regler, datoer og lenker for premieutdeling blir publisert på samme side som du finner liste over alle årets turboturer i Troms: dnt.no/troms/5turermedTurbo

Slik kommer du deg dit

Annonse