Utsiktstur til Knivsfjellet og Himmelvann på Hurumlandet

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,5 km
  2 timer
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Apr - okt

Ved Himmelvann er utsikten himmelsk. Her kan du hvile på svabergene på kanten av Knivsfjellet mellom krokfuruene og nyte den vide utsikten over Drammensfjorden og Drammensmarka. Så vidt synlig mot nord har du sundet ved Svelvik mens du mot vest ser over skogsåsene langt innover Vestfold. Sørvestover er det en nydelig utsikt utover Drammensfjorden og Hurumlandet som stuper ned i vannet.

Det er en lett tur med start fra Klokkarstua ut til utsiktspunktet ved Himmelvann. De første 2,5 kilometerne går på grusvei, mens den siste kilometeren går på fin sti for det meste gjennom åpen furuskog.

Turen starter ved parkeringsplassen ved Huringen stadion og Hovenga samfunnshus i Knivsfjellveien. Fra parkeringen går du sørover og opp mot den øverste kunstgressbanen i retning Klokkarstua helsetun. Ved helsetunet holder du mot venstre og deretter mot høyre i svingen, og går rundt og utenom. Fortsett videre på grusvei i lett motbakke helt frem til gul bom. Fortsett på grusveien forbi denne. Du får etter hvert en telemast på din høyre side.

Grusveien fortsetter forbi telemasten, og svinger mot høyre ved et kryss. Et kort stykke etter dette, går det en tydelig sti inn i skogen på venstre side ved inngangen til en 90-graders sving. Følg denne stien inn i skogen, først flatt og deretter opp et par bratte og steinete kneiker. Skogen her er frodig og tett, men etter noen hundre meter flater det mer ut og skogen preges av blåbær- og blokkebærlyng, røsslyng og furutrær.

Når du nærmer deg Himmelvann går terrenget slakt nedover. Du får Himmelvann på din venstre side og flere hytter på høyre side. Hold stien svakt mot venstre, forbi Himmelvann og videre ut mot kanten av Knivsfjell. Etter hvert ser du utsikten gjennom trærne og skogen blir tynnere, før du står ved svabergene. Fortsett utover på svabergene til du kommer til de fineste utsiktspunktene.

Vær oppmerksom på at turen ikke er blåmerket.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkering ved Huringen stadion og Hovenga samfunnshus i Knivsfjellveien i Røyken.

Adkomst med offentlig transport

Nærmeste bussholdeplass er Hurum rådhus i Åsheimveien, ca. 750 meter fra Huringen stadion.
Annonse