Skogstur til Hærfangkjerka

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  10,4 km
  6 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - okt

Skogsturen til Hærfangkjerka er en tur som går mye utenfor sti, i et til tider krevende terreng med blaute myrer og bratt og kupert terreng. Turen starter ved Midtskog hvor det er parkeringsmulighet langs med hovedveien. Derfra følges skogsveien mellom Midtskog og Mork et stykke før den går ut i terrenget og går opp Spjellmyrdalen til Slordammen. Der er det flere våte partier, så godt og vanntett fottøy er å anbefale.

Vel framme ved myra Slorene er skogsveien over myra nesten alltid under vann, så Slorene må krysses på langs. Ved Hærfangkjerka er det så bratt at Slorene følges et stykke langs med Hærfangen til et punkt hvor det lar seg gjøre å gå opp den bratte lia til Hærfangen.

Oppe på Hærfangen går en sti over åsen og langs med denne er det en merket sti med en rød T som går ned til utsiktspunktet ovenfor Hærfangkjerka. Ned i ura ved Hærfangkjerka er det flere huler som har blitt til etter raset for tusenvis av år siden. Turen fortsetter langs Hærfangen til en skogsvei som kan følges, enten til Skjatvet eller til Midtskog, begge steder i Fet.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Ved Midtskog er det et opplysningsskilt om Akershus. Der går det også an å parkere for noen biler. Det er ikke avgiftsparkering der.

Adkomst med kollektivtransport

Bussrute 480 kjører fra Lillestrøm bussterminal mot Løken og Bjørkelangen og langs den ruta ligger Midtskog.
Annonse