Flekkefjordbanen

Publisert av: Naturtriangelet 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Sykkeltur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  16,4 km
  5 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - sep

Turen sykles med leid dresin. Husk hodelykt og gode klær til de lange og kalde tunellene.

En tur fra Flekkefjord til Bakkekleivi Holdeplass (nesten helt til Sira stasjon) tar vanligvis 1,5 - 2 timer med normalt hyggetempo. En tur/retur på dresin vil normalt ta minimum 3 timer.

Parkering gjøres ved Flekkefjord rutebilstasjon. Turen starter fra Flekkefjord stasjon og det første du opplever er en tunnel som fører ut av Flekkefjord sentrum. Den er selvfølgelig bekmørk og virker ekstra lang da den er den første og det er en aldri så liten oppoverbakke. Videre oppover mot Sira passerer du mange holdeplasser som er godt vedlikeholdt av oss. Steinarbeidene ved banen og speielt i tunnelene er imponerende. Banen ligger høyt i terrenget og du har fin utsikt hele veien. Ved Flikkeid holdeplass treffer du på banens eneste vanntårn. Ved holdeplassen er det fint å ta seg en pause. Du er nå ferdig med oppstigningene. Sykler du videre får du oppleve banens lengste tunnel som er 1.2 km lang. Turen slutter ved Bakkekleivi holdeplass. Her er det bare å snu dresinen og sykle tilbake. Det er trivelig å stoppe underveis. Flikkeid er en fin plass å nyte medbrakt niste. Returen fra Flikkeid går raskt da det er nedoverbakke hele veien.

Dresiner kan leies hver dag kl.12.00 eller kl. 16.00

Banetraseen omfatter hele 17 tunneler, den lengste er 1,2 km - og det finnes ikke lys! Vi låner ut lommelykter, men har du en kraftig og god lykt selv, så ta den gjerne med! Det er svært mørkt i flere av tunnelene!

Ta også med fornuftig tøy, det kan være kaldt inne i tunnelene! Sykkelhjelm er påbudt, ta gjerne med egen hjelm.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Gode parkeringsmuligheter ved Flekkefjord Stasjon
Annonse

Publisert av