Lille Skrehelle (484moh)

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,4 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - okt

Lille Skrehelle (484 moh) i Skien Østmark, som ikke må forveksles med Nordre Skrehelle, er nok heller et mindre kjent sted for den vanlige turgåer. Folk som ikke er så kjente i området forbigår ofte dette stedet til fordel for selve Skrehelle-toppen (553 moh) og de blåmerka løypene lengre innover i marka.


Desto morsommere er det at utsikten fra Lille Skrehelle er en av de flotteste i Grenland, og definitivt det flotteste i hele Skrehelleområdet. Må bare oppleves! Turen egner seg fint for barn.


Lille Skrehelle er en av 15 Ti-toppertopper. Ti-topper'n i Grenland er et populært trim- og friluftslivstilbud. Les mer her: www.titoppern.no


Utgangspunktet for løypa starter langs den steinete traktorveien oppover i skogen i nordlig retning fra parkeringa. Utgangspunktet fra parkeringa er det samme som til Ramsberget og den strakeste veien mot selve Skrehelle-toppen. Etter noen hundre meter holder man til venstre ved skilting videre mot Skrehelle. Om ikke lenge skal man ta av inn til venstre igjen og følge et lite traktorspor innover en tett granskog. Som hjelp er det satt opp et lite skilt der man skal ta av fra hovedstien. Stien herifra og opp til Lille Skrehelle er nokså tydelig og grei å gå, men stien er ikke merket. God og jevn stigning uten spesielle slitsomme partier. For det meste en god og fin sti. Kan ved mye nedbør renne noe vann enkelte steder i løypa. Løypa opp til Lille Skrehelle er en langt triveligere og lettere tur enn opp til selve Skrehelle-toppen.


Lengde: Cirka 1.5 km, en vei
Tid: Cirka 1 time
Høydeforskjell: 250 m

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Rv.32. ved Børsesjø er det skiltet av nordover motFjelldalen ved Semsmyra i Gjerpensdalen. Følg videre Fjelldalsveien nordover til enden av veien øverst oppe under Skrehelle (3km). Tilrettelagt parkering i enden av Fjelldalsveien.
Annonse