Rondvassbu til Bjørnhollia via Rondeslottet

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Ekstra krevende
 • Lengde og varighet
  17,3 km
  10 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - sep

Rondanes høyeste topp gir et flott rundskue over Rondanemassivet. Toppen er relativt lett tilgjengelig for de fleste fra Rondvassbu, men det er også mulig å ta turen til topps fra Bjørnhollia. Er du ekstra sprek, og har lyst på en langtur, kan du gå over toppen som en del av turen mellom Rondvassbu og Bjørnhollia.  

Fra Rondvassbu

Følg merket sti fra Rondvassbu, oppover mot Rondholet. Fortsett inn i Rondholet ved stidelet til Storronden. Ved bandet mellom Rondholet og Storbotn, innerst i Rondholet, dreier stien nordover og følger eggen oppover til toppen av Vinjeronden (2044 moh.). Her er det bratt med mye løs stein. Du kommer så til toppen av Vinjeronden. Fra Vinjeronden går du bratt ned i et skar for så å gå bratt opp igjen og følger eggen mellom Storbotn og Styggebotn videre opp til Rondeslottet. Eggen er fin å gå på, men vær varsom på kantene. Her er det mye løs stein.  

Ned fra Rondeslottet og mot Bjørnhollia følger du skiltingen til du kommer ned i Langglupdalen. Herfra er det ca 6 km frem til hytta. Her er det bare å legge beina høyt, nyte en god middag og en deilig seng. 

Fra Bjørnhollia

Følg merket rute gjennom Lagglupdalen mot Dørålseter. I Langglupdalen passerer du brua over Langglupå og stiskillet til Høgronden. Ved stiskillet til Rondeslottet følger du merket rute vestover til toppen. 

Fra toppen følger du stien videre ned fra toppen og opp Vinjeronden. Fra Vinjeronden går turen ned fjellet og ned til Rondholet. Herfra er det ca 3 km frem til hytta hvor en deilig treretters-middag venter og en velfortjent hvil en oppredd seng. 

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Parkering ved Spranget.  

Adkomst med kollektivtransport

Buss eller tog til Otta, se Vy eller Nor-Way bussekspress og så lokalbuss videre til Spranget. Se Ottadalen billag for informasjon. Ønsker du å starte turen fra Bjørnhollia kan du reise med buss eller egen bil til Straumbu i Atndalen og gå derfra inn til Bjørnhollia. Turen inn tar ca. 2 timer og følger merket rute.

Annonse