Tur til Grillhytta og Utsiktstårnet på Slettehei (277moh) i Kristiansand.

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  6,6 km
  2 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Apr - okt
Dette turen starter fra Gruetjønn før Koestøl som er mellom Justvik og Ålefjær i Kristiansand. Følg den nye anleggveien fra parkeringsplass ved RV i ca 1 km. Her passeres den gamle postveien. Denne etappen er nesten helt flat og i veldig god stand. Ta deretter til høyre opp lia på skogsbilvei. Denne grusveien følges helt til endes. Første overaskelse blir her å finne en av byen lengste hengebroer til å gå på. Like etter denne kommer du til Grillhytta som alltid er åpen for alle.Ta med grillmat og kos deg med en fantastisk utsikt over Kristiansand og Topdalsfjorden.
Gå tilbake over hengebroa og ta deretter første vei/sti til venstre. Følg denne ca 1km. og da er du kommet til Utsiktstårnet på Slettehei (277moh) som er et av de høyeste punkt i Kristiansand..
Tårnet ble gjenoppbygd i 1995 og har 360grader panorama utsikt. Her kan en se Robstadknuten, Kvaderaturen, Tovdalsfjorden, Svalandsheia og Mosfjellvarden på en dag med klarvær. Her kan du også treffe folk som kommer fra både Stemkjønn og Saga. Håper du for en tur med mange overraskelser og en imponerende flott utsikt.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Kjør RV 452 fra Kongsgård mot Ålefjær. Ca 2km nord for avkjørselen til Justvik er parkeringsplassen på venstre side av Gruetjønn som er like før Koestøl. Det er like før veien går ned mot Tovdalsfjorden igjen.
Annonse