Løvstakken fra Melkeplassen

Publisert av: Bergen og Hordaland Turlag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  5,1 km
  4 timer, 30 minutter
  En vei
 • Sesong
  Apr - nov
Med variert vegetasjon, terreng og dyre- og fugleliv byr Løvstakken-området på på så vel fine og vare som mer røffe og barske naturopplevelser - alt lett tilgjengelig fra bebyggelsen. Løvstakkenmassivet benyttes i hovedsak av folk som bor i området, skjønt turen dit er absolutt å anbefale, ikke minst for å oppleve byen fra en ny og spennende vinkel. Turens lengde varierer mellom 2 og 4 timer. Lengst er turen fra Bønes i sør til en av nedgangene i nord eller omvendt. Kortest og lettest er turen opp til det sørlige platået, hvor Gullsteinen er et naturlig mål.

Melkeplassen - Løvstakken - Grønnestølen

Fra nordvest er Riplegården ovenfor Melkeplassen innfallsporten til Løvstakken-området. Herfra går turvei med trapp opp til øvre Riplegården, hvorfra opparbeidet sti til venstre fører opp mellom husene til terrenget. Stien tar av ved en brannhyderant / overbygget bekkeløp. Trasen opp fra Melkeplassen inngår i 7-fjellsturen, som forsetter forbi Klauvsteinen over Ramnefjellet. Stiene er varierte og morsomme, særlig populær er stien over Ramnefjellet med utsikt vestover.

Nedgangen fra Løvstakken følger stien østover mot Griseryggen. Herfra veder stien sørover og bratt ned til Grønnestølen...

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Buss: Til Melkeplassen
Privat: Parkering ved Melkeplassen
Annonse

Publisert av

Bergen og Hordaland Turlag