Kvislåtjønna og Storgrytdalen - langtur i Alvdal vestfjell

Publisert av: DNT Nord-Østerdal

Kvislåtjønna og Storgrytdalen - langtur i Alvdal vestfjell

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  31,5 km
  En vei
 • Sesong
  Jun - sep
Denne turen starter fra parkeringsplassen ovenfor Kvislåsæter, og følger DNT-merket sti hele vegen. Fra parkeringsplassen følger du stien sørover. Den stiger svakt opp mot Korsberghøa. Når du runder Korsberghøa, får du en fantastisk utsikt ned mot Kvislåtjønna og videre sørover mot Kvislåfløyet og Hattfløyet. Når du kommer ned til Kvislåtjønna, finner du Korsberghytta ved nordenden av vatnet. Dette er den ene av de to sjølbetjeningshyttene som DNT har i Alvdal vestfjell.

Fra Korsberghytta går stien vestover ned i Kvislåfløyet, hvor den så dreier sørover igjen, og går på vestsida av Kvislåbekken. Det er lettgått terreng, og du kommer raskt nedover mot Finnhaugane og bjørkeskogen, hvor du nå får flott utsyn mot setrene i Storgrytdalen. Du krysser Kvislåbekken på ei gangbru like ovenfor Rypestad, og etter en snau kilometer er du framme på setervollen, og finner den andre av de to sjølbetjeningshyttene til DNT i vestfjellet.

Den som ikke ønsker å returnere med det samme, kan overnatte her, og gå tilbake neste dag, eller følge DNT-stien mot nordvest til Breisjøsæter for ei ny overnatting. Så kan du gå fra Breisjøsæter tilbake til utgangspunktet ved Kvislåsæter. Starter du turen sent på dagen, kan du også legge inn ei overnatting på Korsberghytta, slik at du får en tur med tre overnattinger, og den er da velegnet også for små barn.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør helt inn til Kvislåseter i Alvda Vestfjell.