Hodnafjell - «Fjellovergang»i lavlandet

Publisert av: Haugesund Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,6 km
  20 minutter
  En vei
 • Sesong
  Hele året

En tur verd litt strev, rett i nærheten av Haugesund!

Om vi nå setter bilen fra oss på avkjørselen (ved vekta) og går over veien til grind og gjerdeklyver, så er første skritt et tatt til å nå opp på toppen av Hodnafjellet som rager 325 m.o h.

Veien opp fra sør er litt bratt enkelte plasser, men tydelig og grei å gå. Vi går opp skaret øst for selve toppen, og litt nord, før vi svinger vestover og kommer på toppen fra nordsida.

Vel oppe er det flatt og fint, med god utsikt i alle retninger. Vi ser alle bygdene og fjelltoppene i distriktet: Vikebygd og Skjold i nordøstlig retning, Vats og Fuglen i øst, Lammanuten og Skjoldastraumen i sørøst, Grinde, Tysvær og Bokn i sør. Steinsfjellet, Valhest og Sveio i vest, Stord og Kvinnherad i nord. Her oppe er det mange lune plasser til hvile og matpause, ja kanskje også en liten siesta om det er sol.

Turen opp tar ca. 1 time med normal gange. Det er bok til å skrive navnet sitt i ved varden.

Alternativ og noe enklere vei opp er å kjøre et stykke på E39 mot Sveio, og parkere ved Tveit Bedehus. På andre siden av veien ca. 100 m sør, er det grind, og traktorvei nesten helt opp. Dette er nå den mest brukte veien opp.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ved avkjørsel (vekta) E134, og ved bedehus på Tveit E39. Gratis.

Kjøretid fra Haugesund:Ca. 20 min. 

Annonse

Publisert av

Haugesund Turistforening