Med Ti-topper´n til Nordkollen fra Siljan

Publisert av: DNT Telemark

Med Ti-topper´n til Nordkollen fra Siljan

Nordkollen er en av 15 Ti-toppertopper. Ti-topper'n i Grenland er et populært trim- og friluftslivstilbud. Les mer på www.titoppern.no

Nær det høyest punktet på Nordkollen har man utsikt til 3/4 av horisonten. I vest ser man for eks. Brokefjell og Brakandalsfjell i Kviteseid og Roholtfjell i Vrådal. I sydøst Farris, Vestfold, Oslofjorden og i klarvær Færder fyr og svenskekysten. I trimkassen nær toppen ligger det også et hefte med panoramabilder med navn på topper, så lenge heftet ikke er utslitt. Mot nord og Siljan-bygda har man ingen utsikt fra trimkasse- området. For å bøte på det har Siljanfolk merket et eget fint utsiktspunkt like ved stien nord på kollen.

Ved veibommen ser man første skilt til Nordkollen. Man følger veien cirka 100 meter ned bakken, over bekken til blåmerket tursti tar av opp til høyre. Det er skiltet Nordkollen og Oklungen. Stien slynger seg jevnt og trutt oppover lia uten større hvilepartier. Det er relativt myk sti som kan bli bløt i fuktig værlag. Etter cirka 1,7 km kommer man opp på skaret mot Oklungen og møter den ene stien fra Oklungen. Her tar man sti til venstre skiltet Nordkollen. Nye stigninger til man kommer opp på nordsiden, og fortsetter ryggen mot høyeste toppen og utsiktspunktet mot syd.


Total lengde: cirka 2,5 kmTid: En drøy time i rolig tempo.Høydeforskjell: 325m.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Adkomst og parkering: Fra riksvei 32 i Siljan følges fylkesvei skiltet mot Kvelde. Fylkesveien følges i 8,5 km til badeplassen ved utløpet av Lakssjø. Her tar man svakt til høyre langs Løkkeveien skiltet til Moholt grendehus. Etter 1,5 km kommer man til et veidele hvor man tar svakt til venstre skiltet til Kvislapollen og husnr. 150 - 184 (i Løkkeveien) og kjører ytterligere 1,5 km til klyngen av Kvisla-gårder nede ved nordenden av Farris-vannet. Cirka 250 meter etter at man har passert Kvisla-gårdene kommer man frem til en veibom. På høyre side har man gården Kvislarønningen og på venstre side har man et tørt og relativt flatt jorde hvor parkering er tillatt og hvor det er relativt bra med plass. Nederst på jordet mot vannet er det en stor lavvo og festplass hvor man ikke skal parkere. Parker på den øvre del av jordet inntil veien.