Tur til Åstadammen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,9 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Apr - okt
Jungeltur i bregneskogen

Visste du at det var en flott park her ved kanten av Vestmarka for omlag 100 år siden? Nå er området naturreservat med variasjonsrik og uvanlig eventyrskog. Bli med inn i jungelen!

En tur hit kan virkelig anbefales for barn i alle aldre. Stier på kryss og tvers gir mange muligheter. Den beste tiden for jungeltur er i mai – juni, når bregnene ruller ut sine store strutsevinger blant tepper av hvitveis og blåveis. Barna kan gjemme seg i bregneskogen og blant steinblokkene på vestsiden av Stokkerelva. Visste du at vårskuddene av strutseving kan kokes som asparges? Her vokser også skavgras, en snelle som ble brukt som stålull i gamle dager.

I skogen kan du høre vakre strofer fra mange slags fugler som holder til her. Er du morgenfugl, kan du kanskje være så heldig å møte den snille grevlingen som bor her.

Det er mulig å utvide turen med stien som krysser Stokkerelva og går bratt opp til Steinsløkka. Steinene som ga jordet navn, ble brukt til å bygge et langt steingjerde. Her er det fint å leke og trivelig å raste.

Ta gjerne turen videre til Grosetkollen. Her ble det bygd et serveringssted i 1937 som brant i 1955. Grunnmuren ser du fortsatt, og utsikten over fjorden og Bærum er like fin. Et flott turmål! Det er mulig å gå tilbake ved å følge blåmerket sti ned Solstadkleiva og videre på liten, umerket sti tilbake til Åstaddammen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

• Kollektivtransport: Tog til Hvalstad, 1,6 km å gå til utgangspunktet, tog til Billingstad, 1,7 km å gå
• Med bil/sykkel: Parkering ved utgangspunktet. Med bil må du kjøre om Billingstad. Med sykkel kan du også sykle
Skustadgata fra Hvalstad.
Annonse