Til topps på Geitfjellet fra Baklia om Helkansetra, 416 moh

Publisert av: Trondhjems Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,8 km
  2 timer
 • Sesong
  Mai - sep
Opprinnelsen til navnet Geitfjellet er usikkert. Den mest sannsynlige forklaringen er at fjellet har fått navn etter formen som kan ligne på ei geit sett fra fjorden. Fjell og markerte terrengformasjoner ble ofte brukt som mèd og seilingsmerker av sjøfolk.

Geitfjellet er enda et av Bymarkas fine utsiktspunkt. Herfra ser du det meste av Trondheim, og det er flott utsikt mot Selbufjellene og i retning Innherred, mot fjorden og Fosen samt de nordlige delene av Bymarka. Det anbefales å gå ut på pynten nord for hovedtoppen. Der er utsikten mot nordlige deler av marka enda bedre.

Turalternativer:
Fine utgangspunkter er fra Baklia om Helkansetra eller om Lavollen. Du kan også gå via Våttakammen, se startsteder for turen til Våttakammen annet sted.

Fra Baklia om Helkansetra
Fra Baklia følger vi stien forbi Tunga og tar til høyre i stikrysset etter at vi har passert bekkedalen. Vi krysser Gamle Bynesvei og rett nord for veien ligger Lippes arboret. Stien går helt inntil det, og det kan være verdt å ta en runde innom arboretet. Deretter passerer stien Helkansetra, og rundt den er det et åpent område der speiderne har mange aktiviteter. Ellers går turen i skog og over myrer. Utsikten får en først på den siste strekningen mot toppen. Stien er for det meste god, men like før toppen kan den være noe bløt. Stien er godt skiltet ved stikryssene. Distansen fra Baklia er knappe 3 km med jevn stigning hele veien.

Fra Baklia om Lavollen
Vi følger stien forbi Tunga til Lavollen og krysser Gamle Bynesvei like nordvest for gården. Denne turen går også i skog og over myr, og utsikten får en først opp mot toppen. Det er god sti hele veien, men like før toppen kan den være noe bløt. Distansen fra Baklia om Lavollen er ca 3 km med jevn stigning.

Fra Våttakammen
Turen går i furu- og krypfuruskog, etter hvert blir det en del myrer og mer utsyn. Buskfura som det fortsatt er mye av langs denne stien, ble plantet som en del av skogreisinga som foregikk i denne delen av Bymarka fra ca 1872 til ca 1920. Fra Våttakammen går stien vestover i slak stigning opp til Geitfjellet. Distansen fra Våttakammen er rundt 2 km. Tur til Våttakammen er beskrevet som egen tur

Lavollen er et flott serveringssted, og et besøk der kan godt kombineres med en tur på Geitfjellet.

UT I MARKA
- 58 turer i Trondheimsområdet
Obligatorisk turbok for deg som liker å gå
i Marka.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Baklia følger vi stien forbi Tunga
Annonse

Publisert av

Trondhjems Turistforening