På sykkel fra Eiksetra til Svarvestolen

Publisert av: DNT Drammen og Omegn
Annonse

Om turen

Dette er en sykkeltur blant svedjefinner og sagnfigurer. Fra Eiksetra tar du vestover til Svarthamnsetra. Sagnet forteller at det spøker her og at Kari går igjen. Fra toppen triller du sykkelen et kort stykke mot Langvatn. Følg så veien sydvest til Vrangla og videre til Glitre. Hold så veien langs vannet til krysset hvor det er skiltet vestover opp til Svarvestolen.

Når du passerer Guritjern kan du kaste ut et snøre. Her er det godt tilrettelagt for fiske. Det er store sjanser for å få både ørret og abbor i dette vannet.

Vel fremme på Drammens og Oplands Turistforenings (DOT) selvbetjente hytte, Svarvestolen, kan du sette deg i solveggen for å nyte utsikten og ta deg en lunsj. Skal du inn på Svarvestolen, kan du reservere plass og få egen nøkkel hos DOT. Den vanlige DNT-nøkkelen kan dessverre ikke brukes her. Kjøper du deg turkartet over Finnemarka, kan du ha glede av å ta en titt på den blåmerkede rundløypa DOT har merket i området. Kartet viser hvor på runden du vil finne spor av gamle finneplasser og deres aktivitet her.

Det er mange som går tur i helgene i dette området. Ta hensyn når du sykler. Avpass farten etter forholdene. Ta også vare på naturen der du ferdes. Lager sykkelen stygge sår i naturen, bør du velge en alternativ rute.

Passer for barn over 7 år. Ruten kan sykles frem og tilbake samme dag, eller du kan overnatte på Svarvestolen og dele turen i to. Turen er ca 14 km hver vei.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Eiksetra
Annonse

Publisert av

DNT Drammen og Omegn